fredag 8 januari 2010

Förtydligande...

...det är turbulent i min gamla församling...

Folk undrar varför jag "längtar tillbaka" o har uttryckt det här... Jag längtar till en del av FÖRSAMLINGSBORNA som jag kände mig mycket omtyckt av... och KONFIRMANDERNA som jag känner som jag "lämnat i sticket" och UNGDOMARNA som jag inte fått chansen att arbeta så mkt med... o JA några ANSTÄLLDA...

Fråga mig om ni undrar - men jag sa upp mig pga arbetsmiljön (se tidningarna)

6 kommentarer:

f d arbetskamrat sa...

Till oss i arbetslaget sade du att du inte var säker på att få en fast tjänst och när det fanns en fast tjänst att söka var du tvungen att tänka på din framtid och dina flickor.
Vilket är det som sant????

prÄllan sa...

Jag har i min avskedsansökan angivit att arbetsmiljön och det som skett under vårterminen påverkat beslutet att avsluta i förtid. Det borde, om jag förstår det rätt, vara en offentlig handling.

Ja, det är givetvis också sant att det var/är dåligt med tjänster i närområdet o att jag då sökte det som fanns.

Helst hade jag dock arbetat kvar, om det hade fungerat, då jag trivdes mkt bra med den Kh som fanns i församlingen. En Kh som jag känt som tonåring och var glad att återse nu som kollega.

Nu blev det inte så och jag är tacksam över att jag fått en fast tjänst i en annan församling.

Unknown sa...

Talar du som präst sant nu? Till oss i församlingen var du tydlig med att säga att du kommer att söka tjänster, eftersom du inte hade någon fast tjänst att återgå till, när vikariatet skulle upphöra! Det du skriver i bloggen om din gamla församling stämmer inte överens med de signaler du gav när du var hos oss. Vi uppfattade dig som en klok person med förmåga att se var problemet verkligen fanns. Många är tyvärr de herdar som är och varit arbetsmiljöproblemet för sina arbetslag. Vi ser fram emot obligatorisk utbildning för kyrkoherdar!!!

Unknown sa...

Har läst tidningarna som du hänvisade till och är helt förundrad över att en kyrkoherde kan gå ut och anklaga arbetslag och förtroendevalda. Fattar han inte att han gör bort sig! Man upplever ju honom som svag. Har han kunnat vara chef? Trodde i min enfald att präster stog över allt skitsnack och att etiska regler gäller för er. Ska vi tro på det som sägs från predikstolen eller är det bara påhitt? Vad har du som präst för uppfattning?

Mairead sa...

Kyrkoherdar i synnerhet och präster i allmänhet skapar gigantiska arbetsmiljöproblem för sina underställda. Alla, som någon gång haft förtroendeuppdrag
inom svenska kyrkan har kunnat iakta hur dessa maktgalna, falska och opportunistiska människor behandlar sina medhjälpare. Är det inte märkligt att dessa "guds utsända" kan står i kyrkan på söndagar och predika om förståelse, kärlek till varandra, tio guds bud osv. osv. när de i nästa sekund bryter emot var och en av dem!
Jag är helt övertygad om att många präster - inte alla - är falsarier. Prästämbetet har de skaffat för att kunna bli riktiga översittare, ger sken av att vara människovänner och, när de drar på sig sina regalier, framstå som guds änglar men är i själva verket demoner.
Nej präster har jag inget till övers för, de skapar fler problem än vad de löser och 9 av 10 är riktigt falska och skenheliga typer, jag skulle aldrig söka tröst eller goda råd hos en präst. Diakoner gör en oerhörd fin insats i samhället, skippa prästerna och utbilda fler diakoner.

speleman sa...

Du har varit i en församling där det är inte har varit annat än dj.skap sedan lång tid tillbaka sammanhållningen har varit urusel Det är inte bara du som trakaserats men det kommer kanske en tid arbetskamrater och politiker fattar hur din gamla församling skall styras